Εκδρομές με Σκάφος

Είμαστε έτοιμοι να σχεδιάσουμε μαζί την επόμενη εκδρομή σας με σκάφος.

Ασφάλεια, καλή γνώση της θάλασσας, αξιόπλοο σκάφος και καλή διάθεση, είναι τα βασικά συστατικά για να απολαύσετε την θαλάσσια εκδρομή σας.

Επιλέξτε ανάμεσα σε ποικίλους προορισμούς, ή ελάτε να συζητήσουμε και να σχεδιάσουμε την καλύτερη επιλογή ανάλογα με τις δικές σας επιθυμίες και τα ομορφότερα σημεία που είναι επισκέψιμα μόνο με θαλάσσια μέσα. Η θαλάσσια περιοχή της Μάνης ενδείκνυται για εξερεύνηση, καθώς οι ομορφότερες παραλίες ξεπροβάλλουν όσο βρισκόμαστε εν πλω, σαν μικρά διαμάντια.

Σπηλιές που μπορούμε να αγκυροβολήσουμε, όπως την Σπηλιά του πειρατή Μαύρου και να περάσουμε όλη μας την ημέρα, με παρέα την βοή της θάλασσας και καλό φαγητό που θα παρασκευάσουμε παρέα.

Ιδανικό για εξερεύνηση με μάσκες, το λιλιπούτειο ψαροχώρι Μέζαπος – γνωστό ως θρυλικό ορμητήριο του πειρατή Σάσσαρη με φόντο την χερσόνησο ‘Τηγάνι’.. Φημολογείται πως εκεί χτίστηκε το αρχαιότερο κάστρο της Μάνης, το Κάστρο της Μαΐνης, με 365 στέρνες – συμβολικός αριθμός καθώς καθεμία από αυτές αντιστοιχούσε σε μια ημέρα του χρόνου.

Δέος προκαλούν οι βράχοι του Κάβο Γκρόσου, ύψους περίπου 700 μέτρων, δεύτεροι υψηλότεροι σε σειρά μετά του Γιβραλτάρ. Εκεί κοντά θα γνωρίσουμε και το Μανιάτικο Φιορδ ή αλλιώς τον Μεζαλίμονα, μια παραλία ονειρική. Η Μονή της Αγίας Ελεούσας, λαξευμένη στους βράχους, κάτω από τον γκρεμό των Θυρίδων μας θυμίζει πως η θέληση, τα επιτυγχάνει όλα.

Στον Γερολιμένα, Ιερός Λιμένας, σύμφωνα με τον Όμηρο κατοικούσαν οι Λαιστρυγόνες.

Το Ακρωτήριο Ταίναρο, αν είναι μια φορά επιβεβλημένο να το επισκεφτείς περιπατητής, τότε αναμφίβολα αξίζει να το εξερευνήσεις, σπιθαμή προς σπιθαμή, με αγωνία και καλή φωτογραφική μηχανή και από την θάλασσα. Ο βυθός, τα καταγάλανα νερά, οι κολπίσκοι στο Πόρτο Στέρνες που διατηρούνται μέχρι σήμερα τα Αρχαία καταλύματα, εντείνουν την αγωνία. Κι έπειτα ακολουθούν οι παραλίες του Αντρόγυαλου, της Νεώριας, της Ψαμαθούς αλλά και του Αλευρόσπηλιου. Μια εμπειρία που όταν φτάνει στο τέλος, γεννά νοσταλγία μέχρι την επόμενη φορά…

Παραλίες

Μάνη.. της πέτρας και της ιστορίας της, που θα σας γοητεύσει!

Τα καταγάλανα νερά, η πληθώρα επιλογών, την καθιστούν αυτόματα ως τον πλέον πιο αγαπημένο προορισμό της Πελοποννήσου. Παραλίες με μοναδική άγρια ομορφιά, με φόντο της ιδιαίτερης ομορφιάς πέτρινους πύργους και τα ολόγυμνα, άνυδρα βουνά ολοκληρώνουν το σκηνικό. Μια γωνιά της Ελλάδας με απαράμιλλη αυθεντικότητα – κάθε σημείο μαγικό και μοναδικό…

Το Λιμένι, ένα μικρό κοσμοπολίτικο διαμάντι.. Η γραφικότητα του, το έχει κάνει έναν από τους πιο must προορισμούς.

Ο Μέζαπος, αυτό το λιλιπούτειο ψαροχώρι, έχει αύρα εξωτικού μέρους. Ένας μανιάτικος κόλπος – κόλπο της φύσης.

Οι Έξω Κάποι, ιδανικοί για τους φίλους της ανακάλυψης με φόντο την ανεπανάληπτη καστροπολιτεία της Βάθειας και παράλληλα ατενίζοντας την Μεσόγειο.

Μαρμάρι, Πόρτο Κάγιο ή Κοκκινόγεια;

Το πιο σύνηθες δίλημμα μιας και το καθένα έχει τη δική του μαγεία και μοναδικότητα!

Η αμμουδερή κοσμοπολίτικη παραλία στο Μαρμάρι δεν σε αφήνει εύκολα να φύγεις.. εκτός κι αν έχεις ακούσει για την ‘ιδιωτική’ που θα συναντήσεις στο τέλος του ομώνυμου χωριού, ένα κρυμμένο μυστικό ανάμεσα στους γυμνούς λόφους και το τυρκουάζ της θάλασσας.

Γραφικό ψαροχώρι θα λέγαμε το Πόρτο Κάγιο, με το φυσικό λιμάνι και τα παραδοσιακά του ταβερνάκια πάνω στο κύμα, μια τοποθεσία εκλεπτυσμένης πολυτέλειας.

Στα Κοκκινόγεια, η ομορφιά εκφυλίστηκε.. Μόνο όταν τα επισκεφθείς θα καταλάβεις την μαγεία, όπως και θα σε συνεπάρει. Μακριά από την πολυκοσμία, μεταξύ βράχων και θάλασσας, οι μικροί κολπίσκοι, φέρνουν σε φυσικές πισίνες με διάφανα νερά, τόση αρμονία σπανίζει.

Αλύπα και Άμπελος!

Δύο ακόμη κολπίσκοι – δίλημμα, με κρυστάλλινα νερά και λευκά βότσαλα περιτριγυρισμένοι από πυργίσκους. Η σύνθεση ενός ονειρικού τοπίου για απόδραση!

Την Σκοπά, οι ντόπιοι την αποκαλούν ‘Νησάκι’. Φημίζεται για τα γαλαζοπράσινα νερά της που καθρεφτίζουν τα δέντρα που την περιβάλλουν! Ένα κρυμμένο επίνειο, που θα απολαύσετε με την παρέα των τζιτζικιών και του νερού που παφλάζει. Η χερσονησίδα αποτελεί τη θαλασσινή ακρόπολη της αρχαίας Τευθρώνης. Θα την συναντήσετε κάπου ανάμεσα στον οικισμό του Κότρωνα και στο χωριό Φλομοχώρι.

Κλείνουμε με την πιο άγνωστη παραλία της Μάνης.. του Φονέα!

Λίγα χιλιόμετρα πριν από την Καρδαμύλη, με κατεύθυνση προς Καλαμάτα θα συναντήσετε έναν γαλαζοπράσινο υδάτινο παράδεισο, με λευκά βότσαλα και έναν μεγάλο βράχο στο κέντρο της παραλίας να λειτουργεί σαν φυσικός… βατήρας για τους επισκέπτες. Μην το χάσεις!

Αίτημα Κράτησης